Przy 14 Rue Notre-Dame des Victoires, na krętych schodach w sercu Paryża, znajdziesz strusia. Antyczne taksydermy, które stoją w Salonie Davida Malletta są ukłonem w stronę jego australijskich korzeni. Po raz kolejny, to najnowsze oblicze jego eklektycznego stylu życia odzwierciedla szczyptę down under. Dawniej sól z Murray River była znana tylko szefom kuchni z trzema gwiazdkami Michelina na świecie. Teraz jednak David Mallett wykorzystuje ją do stworzenia swojego nowego australijskiego sprayu solnego.
Sól dla smakoszy jest pozyskiwana z naturalnie występującej solanki w basenie Murray-Darling w Nowej Południowej Walii. Skoncentrowana solanka jest wypompowywana z podziemnych warstw wodonośnych i pozostawiana do skrystalizowania na słońcu. W rezultacie otrzymujemy sól bogatą w magnez i wapń - naturalne minerały, które są szczególnie korzystne dla włosów. Z jego niepowtarzalny różowy kolor i niezrównaną łagodność, jest głównym składnikiem nowego Australian Salt Spray przez David Mallett.
Jakby suszone na wietrze po kąpieli w morzu, Australian Salt Spray nadaje włosom efektowny wygląd z dodatkową objętość. Z jego subtelny zapach yuzu i bergamotki, to tworzy świeże witalność i bogatą teksturę.